Koseški bajer

Tega pa poznamo, boste rekli in se verjetno zmotili. Poleg tistega znanega ljubljanskega obstaja še en Koseški bajer, ki pa se nahaja v občini Vodice. Na zemljevidu je to 2 cm desno od označene vasi Šinkov Turn. Če se peljete od Vodic proti Mengšu, tik pred gozdom zavijete desno in takoj nato levo na gozdno pot.

turn0

 

turn0

Do danes nisem vedel, da imajo gobarji v gozdu svoj WC. Ne vem, zakaj ravno gobarji. Kaj pa lovci, gozdni delavci, pohodniki, sprehajalci, zaljubljenci …? Če razmišljam logično, vsi ostali tega wc-ja ne smemo uporabljati. Lepo piše na vratih: “WC za gobarje”.

turn2 Od nekdaj sem mnenja, da pravila obstajajo zato, da se kršijo. Kdo pa pravi, da nisem gobar? No ja, v zadnjih nekaj desetletjih nisem utrgal niti ene gobe. Ampak, ali je to res ovira? Mogoče sem pa danes ponovno postal gobar. Ja, koliko gob si pa nabral? Nobene, toda to še ne pomeni, da nisem gobar. Pač še vedno iščem svojo prvo današnjo gobo … Uganili ste, da nisem ravno dosti razmišljal in sem ta gozdni luksus preizkusil.

Današnji primer je bolj šaljive narave, a daje človeku snov za razmišljanje. Ali ni z vsemi pravili zgodba približno enaka?

 

 

turn4

 Kako prekrasen je lokvanjev cvet

Comments are closed.