Letališka steza

Povprečna nadmorska višina Slovenije je 556,8 m

Ko zaslišiš nad glavo žvižganje letalskih motorjev in te pokrijejo letalska krila, takrat … takrat si zaželiš, da bi znova odpotoval nekam daleč … daleč tja, kjer živijo ljudje, ki morda izgledajo nekoliko drugače, govorijo drugo govorico … sedel bi sredi mestnega trga, srebal lokalno pijačo in doživel nepozabno izkušnjo …

avion1

avioni0Če si želite zares dolgega sprehoda po makadamski cesti, potem je tale kot nalašč za vas. Predlagam, da ga začnete na relaciji Vodice – Sp. Brnik in ga končate pri izvozu iz avtoceste za letališče skoraj že pri Šenčurju. Cesta je urejena in ravna in po mojem dolga kakšnih 6 km v eno smer. Na desni je varovano letališko območje, na levi pa so travniki in njive, tako da imate istočasno stik z naravo in tehnologijo. Parkirate na začetku ob robu makadamske ceste. Morate pa biti pripravljeni, da ne boste sami, kajti marsikateri očka želi svojim nadebudnežem pokazati, kako v resnici izgledajo aviončki. Na vodiškem koncu je seveda glavna atrakcija pogled na vzletanje in pristajanje letal. Aja, pa vsi ne bodo pridni in pešačili tako kot vi. “Turisti”, ki ne znajo narediti koraka peš, vas bodo z vožnjo po vaši sprehajalni poti zagotovo motili.

avion2

Če rečem nekaj malega še o imenu letališča: Letališče Jožeta Pučnika, Letališče Ljubljana ali Letališče Brnik. Za domačine je edino sprejemljiv in bo vedno ostal naziv Letališče Brnik, pa naj se tisti v Ljubljani ali kjerkoli že, na glavo postavijo.

avion3Ali ni lepo, ko se lahko letala dotakneš s prstom. Nisem nalašč, prisežem … :)

avion4

 Ne, ne bo vam letalo padlo na glavo

Comments are closed.