Po razbeljeni Ljubljani

Ljubljana je leta 2012 imela 282.994 prebivalcev!

Popoldanski sprehod po razbeljeni Ljubljani morda ni ravno najboljša ideja. Če pa že morate, poskrbite, da vam vročina prehitro ne udari v glavo. Na Prešercu, na soncu in sredi golega betona, je bilo danes zagotovo več kot 40 stopinj. O pravem sprehodu torej ni moglo biti govora. Šlo je za bolj ali manj počasno prekladanje iz sence v senco ter iskanje prostora, kjer veter vsaj malo popiha.

lj1Senca ob Ljubljanici ob sladoledu in kavi zagotovo ni slaba ideja. Verjetno je bilo veslačem spodaj bolj vroče, čeprav so imeli pri roki neomejeno količino vode. Vseeno sem jim malce zavidal, ko sem jih takole opazoval. Ko pa postane vse skupaj zares prevroče, je čas za boljšo idejo. Za kakšen lokal s klimo, na primer. Saj bi se zatekel v bližnjo trgovino s kozmetiko, a se na knjige vseeno bolj spoznam.

lj2

Kaj je novega na knjižnih policah. Takole na prvi pogled, nič posebnega. V oči sta mi  padla “odgriznjena” knjiga z recepti za čokolado in priročnik s praktičnimi nasveti za življenje. Za trenutek mi je postalo žal, da ne pijem piva. No ja, saj ga, dvakrat na leto ob posebnih priložnostih, pa še takrat je kakšna ženska zraven. Odločil sem se, da grem kar na vlak in potihem upal, da bo to tisti z delujočo klimo.

lj3

Ubral sem standardno bljižnjico čez perone, tako kot že nekaj stokrat v zadnjih letih. Šele danes sem opazil, da sem bil vsaj nekaj stokrat doslej tudi v smrtni nevarnosti. Napis ob progi jasno in glasno opozarja na to kruto dejstvo. Ali pa je tam le zato, da ne moreš tožiti železnice, če se ti slučajno zgodi, da nekega jutra prisopihaš v službo mrtev.

lj4

Bolj bo treba uporabljati možgane v prihodnje, sicer se mi lahko res še kaj pripeti. Tale razstava ameriškega muzeja je lahko prava priložnost, da se človek zamisli. Aja, vlak je imel klimo … neprecenljivo!

Comments are closed.